SC Heerenveen gaat er niet van uit dat het gebeurt, maar ontkent een mogelijk vertrek van Bas Dost bij de club niet. De spits is niet tevreden met de rol die hem toebedeeld is door Heerenveen-trainer Ron Jans. Als reserve komt de talentvolle Dost niet meer aan spelen toe, zoals dat vorig jaar wel het geval was bij zijn vorige club Heracles Almelo. Toe aan een nieuw avontuur, werd de jeugdinternational zes maanden geleden overgehaald om in Friesland te gaan spelen. Inmiddels wil Dost niets anders dan weg.

Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra heeft nu laten weten dat er gepraat kan worden over een transfer, zodra er genoeg geld mee gemoeid is.  “Het is niet zo dat wij afscheid willen nemen van Bas; ik vind hem nog steeds een goede speler die veel kan scoren. Maar hij moet doen wat hij wil doen”, zegt hij in de Leeuwarder Courant.  Toen Dost in de zomer gehaald werd, was er serieuze interesse uit Amsterdam. Ajax wees hij destijds af om te voorkomen wat hem nu overkomt bij de Friezen: bankzitter worden.

“Als hij op dit moment ongelukkig is bij Heerenveen, moet je hem niet koste wat kost willen houden,” vertelt de voorzitter bij de club ongeveer hetzelfde verhaal als Frank de Boer zou verdedigen waar het gaat om een mogelijk vertrek van Luis Suárez. “Een ongelukkige speler in je selectie werkt niet. Ik wil niet vooruitlopen op een vertrek, maar als hij weg wil, dan gunnen we hem zijn transfer. Maar let wel: elke speler heeft zijn prijs”, besluit de preses, die niet wil reageren op de vermeende interesse van Ajax voor Dost.