Maximilian Wöber kon lange tijd maar op weinig speeltijd rekenen in Ajax 1. Tegen Bayern München en AZ was hij echter tot zijn eigen verbazing ineens weer basisspeler. De Oostenrijker is blij met zijn nieuwe rol.

“Twee dagen eerder, op zondag, kwam de trainer naar me toe. ‘Hoe gaat het met je’, vroeg hij. Ik was ziek en kon daardoor niet spelen tegen Fortuna Sittard. Een koutje gevat, denk ik. Warm, koud, zweten, alles”, vertelt Wöber tegen Ajax Life. “Ik wist zondag nog niet of ik met de ploeg naar Duitsland kon afreizen, maar gelukkig herstelde ik snel. Daar heb ik ook alles voor gedaan. Ik wist dus dat de trainer iets van plan was, ik moest alleen wel fit zijn.”

In de topper tegen PSV werd Wöber, ondanks de blessure van Matthijs de Ligt, nog gepasseerd door Ten Hag. “De basisploeg deed het goed tegen AEK Athene en dan is het logisch op die weg verder te gaan. Ook tegen PSV, ja. PSV is misschien beter, maar AEK is ook niet slecht. Ik kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld was, want het is nooit leuk als je wissel zit. Maar het was voor mij niet anders dan normaal. Je moet de moed erin houden, ook om de spirit binnen het team niet te kraken. En omdat je er klaar voor moet zijn als je de kans krijgt.”

De verdediger, die deze week weer een oproep kreeg voor de nationale ploeg van Oostenrijk, geniet van het spel van zijn teamgenoten. “Maar als verdediger redeneer je soms ook anders als je Dusan Tadic of Ziyech op de derde tegenstander af ziet rennen. Soms denk ik: speel die bal nu af, dit gaat mis en dan kan ik het herstellen. Maar als je nu ook weer kijkt naar de acties van Hakim, het is ongelooflijk. Iedereen houdt ervan wat hij doet op het veld.”

“Erik ten Hag op dit moment betere trainer dan Van Bommel”