Bayern München is bezig een astronomisch bod voor te bereiden op Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de Duitse grootmacht een bedrag van 150 miljoen euro over voor hun komst.

Bayern wil de selectie drastisch gaan verjongen en  ziet het gewilde Ajax-duo als belangrijkste spelers voor hun ‘renovatieplan’. Onder andere Robben, Ribery, Hummels, Javi Martínez en Boateng staan voor een vertrek bij de ‘Rekordmeister’, waarmee een bedrag van 200 miljoen euro vrijgemaakt kan worden voor nieuwe investeringen.

Erik ten Hag, tussen 2013 en 2015 coach van het tweede team van Bayern, bevestigd de Beierse interesse in SportBild en zegt dat ‘de zes grote namen van Europa Frenkie en Matthijs willen. Ik zou graag willen dat ze bij Ajax blijven, maar ik ben geen dromer.’ Hij voegt eraan toe: ‘Ik kan Bayern zeggen dat er geen opzeggingsclausules zijn. De prijs wordt bepaald door Ajax, die de club op zijn minst veiligheid zal geven om zijn toekomst te plannen.’

Mbappé ziet De Jong graag naar Parijs komen: ‘De keuze is nu aan hem’