© Proshots

Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat Ajax een aantal parels in zijn gelederen heeft. Frenkie de Jong heeft zijn weg naar Barcelona al bewandeld en het lijkt erop dat De Ligt niet ver achter hem loopt. De Catalanen zijn erg geinterreseerd in de jonge verdediger en zouden zelfs diep in de buidel willen tasten om hem binnen te halen. Volgens het blad Sport heeft Bayern München dan ook de hoop op De Ligt opgegeven en vestigt het zijn aandacht nu op Ziyech.

Zeer recent gaf Bayern Munchen voorzitter Uli Hoeness al aan dat ‘die rekordmeister’  flink zal gaan investeren om de ploeg te verjongen. Benjamin Pavard en Lucas Hernandez hebben hun handtekening al gezet onder een verbintenis in München en volgens verschillende media jagen de Duitsers nu op de handtekening van Hakim Ziyech. Wat betreft Matthijs de Ligt lijkt FC Barcelona de enige die serieus moeite doet voor de ‘Golden Boy.’ Juventus zou op het laatste moment nog vervelend kunnen worden. De kans dat de Italianen dan te laat zijn is erg groot, Barcelona deed begin Maart al een officieel bod bij zowel Ajax als De Ligt. De Ligt zou net zoveel als De Jong kunnen gaan verdienen, maar de transfersom zou wel iets lager liggen namelijk 75 miljoen euro. Barca zou niet verder willen gaan dan dit bedrag en rekent er naar verluidt op dat dit genoeg zou zijn om hem binnen te halen. Vooral ook omdat de band die Barcelona met Ajax heeft erg goed is.

FC Barcelona zou de deal vóór Ajax – Juventus willen afronden, die tijd begint inmiddels te dringen. Door het afhaken van Bayern heeft Barcelona er alle vertrouwen in dat de deal snel beklonken zou kunnen worden.