Riechedly Bazoer speelt zondag in Eindhoven de topper tegen PSV. De talentvolle middenvelder speelde tot 2012 in de jeugdopleiding van de Brabantse club. Bazoer is niet bang voor fluitconcerten. Sterker nog, het motiveert hem alleen maar. “Het is altijd leuk om terug te komen in het Philips Stadion. Ik heb er één keer eerder gespeeld met Ajax 1. Toen hebben we gewonnen, dus laten we hopen dat dat zondag weer gaat gebeuren. Het is leuk om er terug te komen, maar ik heb maar één doel en dat is drie punten”, vertelt Bazoer in gesprek met de NOS.

“Toen ik daar met Ajax speelde, werd ik continue uitgefloten. Misschien gebeurt dat zondag wel weer”, vervolgt het 19-jarige talent. “Daar geef ik niks om. Ik wil gewoon goed voetballen en de drie punten meenemen naar Amsterdam. Dat betekent dat je het goed doet. Ik vind het lekker als ze me uitfluiten. Het motiveert mij alleen maar en daardoor ga ik beter voetballen”, besluit Bazoer.

De wedstrijd tegen PSV zal belangrijk zijn voor het kampioenschap van de Eredivisie. “We weten dat PSV een goed team heeft”, zegt Bazoer over zijn oude club. “Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling en daar hebben we op getraind. Dat ging best aardig.”