Op Wembley speelde Riechedly Bazoer gisteren de volle 90 minuten. Als controlerende middenvelder was hij belangrijk voor het Nederlands elftal. Zo gaf de talentvolle Ajacied een belangrijke pass die de aanzet gaf tot de 1-2. Na afloop van de wedstrijd was Bazoer vooral trots.

Tegenover de camera’s van Fox Sports vertelde Bazoer dat hij geen last had van zenuwen: ”Als ik eerlijk ben stond ik vooraf niet met knikkende knieën. Ik beschouw het gewoon als lekker een potje voetballen. Het is mooi als je hier op negentienjarige leeftijd kunt staan op een vol Wembley, daar ben ik enorm trots op.”

Ondanks dat het tempo tijdens de oefeninterland een stuk hoger lag dan in de Eredivisie was Bazoer content over zijn eigen optreden. ”Het gaat hier natuurlijk wel veel sneller. De beste spelers van de Premier League speelden bij Engeland. Je ziet dat alles sneller gaat. Ik denk dat we redelijk goed hebben gespeeld. We kregen een paar goede kansen voor rust. Jammer dat we vlak voor rust goal incasseerden, maar ik denk dat wij ook recht hadden op een doelpunt.”

De overwinning op Engeland geeft vertrouwen. ”Dit kan ons wel een boost geven, het was geen makkelijke wedstrijd. Het resultaat is goed. We moeten gewoon op deze hand doorgaan en hier vertrouwen uithalen.” Bazoer besloot de wedstrijd met een pijntje, maar volgens de Ajax-speler stelde het allemaal niet zoveel voor. ”Ik kreeg een ijsbeentje, maar dat is morgen wel weer weg.’