Voor Riechedly Bazoer is het jaar 2015 fantastisch verlopen. Het 19-jarige talent groeide uit tot basiskracht van Ajax en debuteerde in het Nederlands Elftal. Ook toonde FC Barcelona interesse in de middenvelder. Bazoer hoopt in de toekomst bij de Spaanse grootmacht te kunnen spelen.  “Over twee of drie jaar hoop ik naar mijn droomclub FC Barcelona te kunnen. Dat tiki-taka-voetbal past bij me. Ik keek altijd naar Ronaldinho, dat is mijn held. Hij had zoveel bravoure, liet iedereen genieten, maakte de mooiste acties en doelpunten. Ik scoor nog te weinig, maar daar werk ik hard aan. Ik moet nóg belangrijker voor het team worden”, vertelt Bazoer in de nieuwe Helden Magazine.

“Mijn ultieme droom is om over vijf jaar de kar te trekken bij Barcelona en mooie prijzen te winnen”, vervolgt het talent. “Hopelijk kent iedereen me dan. Verder wil ik ook een keer schitteren op het WK natuurlijk. Maar ik zou nooit de laatste penalty in de finale nemen, dat durf ik niet!”

Bazoer hoopt later op een WK samen met Kenny Tete en Jairo Riedewald het Nederlands Elftal te vertegenwoordigen. “Vorig jaar heb ik mijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal tegen Wales, een moment dat me altijd bijblijft. Ik was vrij nuchter, maar toen de bondscoach me bij zich riep, kreeg ik kriebels. Het is balen dat we het EK mislopen. Ik lees overal dat Kenny Tete, Jairo Riedewald en ik de nieuwe generatie van Oranje zouden zijn. Ik wil mezelf die druk niet opleggen, maar het zou fantastisch zijn als wij het team in de toekomst naar het WK kunnen leiden.”