Riechedly Bazoer vond het maar vervelend voetballen tegen het Tsjechische FK Jablonec. Ajax won moeizaam met 1-0 door een benutte penalty van Arek Milik. Bazoer zei na afloop van de wedstrijd in de Amsterdam ArenA dat het lastig voetballen is wanneer de tegenstander ‘de bus parkeert’. “Jablonec komt hier om de bus te parkeren op de rand van het eigen zestienmetergebied. Dan is het moeilijk om er voetballend uit te komen,” vertelt het talent tegenover Ajax Life.

“We moesten in de tweede helft meer loopacties maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor medespelers. Daardoor krijgen ze het moeilijk en komt er meer ruimte. Op die manier kregen we een penalty. Als je de hele tijd gaat passen om het passen, denk ik ook niet dat je de tegenstander kapot speelt. De trainer zei het al: we moeten initiatief nemen. Als je een speler aanspeelt, komt er ergens anders iemand vrij. Dat probeerde ik te doen en het lukte een aantal keer, waardoor er gevaar ontstond,” aldus ‘de nieuwe Rijkaard’.

Over het resultaat van donderdagavond is Bazoer duidelijk. “Het is een goede uitslag en daar moeten we het afmaken. Ik heb gehoord dat Jablonec-uit een moeilijke wedstrijd wordt. Het is er vrij klein allemaal, dan kan het chaotisch worden.” Ajax nieuws Ajax1.nl Bazoer