© Proshots

Riechedly Bazoer baalt van zijn seizoenstart. De middenvelder realiseert zich heel erg goed dat hij zijn spel moet en kan verbeteren. “Vorig seizoen ging het natuurlijk beter. Dat weet iedereen en daar ga ik ook niet over liegen. In het begin van het seizoen had ik in de voorbereiding een blessure opgelopen, dat was niet ideaal. Toen m’n blessure over was draaide het team nog niet lekker en ikzelf ook niet. Dat is wel balen, ja”, vertelt Bazoer in gesprek met de NOS.

“Ik heb natuurlijk wel vertrouwen in mezelf, maar het klopt het gaat nu iets minder. Dat kan iedereen zien en dat zie ik zelf ook”, vervolgt het 19-jarige talent. “Daarom blijf ik ook hard werken, want ik weet zeker dat ik er weer bovenop kom. Ik blijf gewoon mijn best doen op de training en wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken. En wat ik zeg, ik geef gewoon 100 procent voor Ajax en dan zien we wel waar het zal eindigen.”

Met de komst van Hakim Ziyech en het doorschuiven van Jairo Riedewald naar de zes positie is het overvol op het middenveld van Ajax. Volgens Bazoer is dat alleen maar goed, die concurrentie. “Zoals iedereen weet is Ajax een grote club. Ze hebben nu Ziyech gehaald, wat een fantastische speler is denk ik. Dat is goed voor de club, alleen ook meer concurrentie. Maar dat hoort ook bij zo’n topclub. Je weet als speler dat je de concurrentie altijd moet aangaan en daar ben ik ook zeker niet bang voor. Ik moet zorgen dat mijn naam weer snel op het wedstrijdformulier komt te staan bij de basisploeg. Daar ga ik hard voor werken en ik wil zo snel mogelijk het hoge niveau van vorig seizoen weer laten zien.”

Afgelopen zomer was er veel interesse in de talentvolle middenvelder. Bazoer koos ervoor om bij Ajax te blijven. “Ten eerste omdat ik nog steeds niet ben uitgeleerd bij Ajax, ten tweede omdat ik het heel erg naar mijn zin heb hier bij Ajax en ik wil landskampioen worden met Ajax. Dat is het doel van iedereen hier. Iedereen weet ook wat er vorig seizoen is gebeurd. Het was helaas net niet, maar dit seizoen moeten we hem naar Amsterdam halen!”