Riechedly Bazoer volleerde Ajax zondag langs De Graafschap. De 19-jarige middenvelder vond dat Ajax in de eerste helft met een te laag baltempo speelde om het De Graafschap echt lastig te maken. “De eerste helft begonnen we niet goed. Het was een veel te laag baltempo en zij waren met z’n allen eigenlijk aan het verdedigen. Dan moet je ze eigenlijk kapot spelen met een hoog baltempo. Ik denk dat zij uiteindelijk ook terecht de 1-1 maakten in die helft. In de rust gaf de trainer aan dat we een hoger baltempo moesten gaan hanteren en dan zie je dat het in de tweede helft iets beter gaat. Toen creëerde we ook veel meer kansen”, laat Bazoer aan Ajax TV weten.

In de tweede helft was het Bazoer die Ajax vervolgens weer op voorsprong schoot. Met een heerlijke volley verschalkte het talent De Graafschap-doelman Jurjus. “Fischer zette een actie in en zijn voorzet werd eigenlijk weer weggekopt. Ik keek naar de bal en ik pakte de bal op het laatste moment vol op m’n pantoffel. En hij ging er aardig in. Toen ik de bal raakte, wist ik dat het een doelpunt was. Want ik raakte de bal eigenlijk perfect.”

De jonge middenvelder is ondanks zijn vele speelminuten dit seizoen nog niet echt toe aan de winterstop. Al vindt Bazoer de aankomende rust-periode ook wel weer fijn. “De laatste weken heb ik niet gespeeld vanwege een blessure, dus ik kan eigenlijk wel door. Maar rust is nu ook wel lekker.”