Riechedly Bazoer is dit seizoen niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Ajax. De jonge middenvelder voelt het vertrouwen van trainer Frank de Boer en is naar eigen zeggen tevreden over zijn ontwikkeling. “Ik heb een basisplaats, krijg het vertrouwen van de trainer en tot nu toe gaat het aardig, vind ik.” Bazoer heeft dit seizoen duidelijke doelen voor ogen en heeft zijn ideale scenario over een mogelijke vervolgstap al in zijn hoofd zitten. “Ik wil dit seizoen heel goed spelen en kampioen worden. Mijn ideale scenario is om over twee of drie seizoenen pas de sprong naar het buitenland te maken. Voorlopig ben ik hier nog niet uitgeleerd.”

De 18-jarige middenvelder ontwikkelt zich razendsnel. Afgelopen zaterdag werd hij nog na de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0) door zijn trainer geprezen. Maar hij beseft ook zelf als geen ander dat het nóg beter kan en misschien ook wel beter moet. “Daarover praat ik veel met Orlando Trustfull. Dan bekijken we beelden hoe ik het verdedigend heb gedaan,” laat Bazoer weten aan De Telegraaf. “Aanvallend maakt de technische staf zich geen zorgen over mij, maar in defensief opzicht kan ik me verder ontwikkelen. Het gaat om het voorkomen. Hoe moet ik staan, zodat ik niet in de problemen kom? En we werken aan mijn schot uit de tweede lijn.”

Donderdag en zondag wachten twee belangrijke wedstrijden voor Ajax. Eerst neemt Ajax het in Noorwegen op tegen Molde FK en zondag wacht de topper in eigen huis tegen PSV. Volgens Bazoer zijn het twee grote wedstrijden en twee goede meetmomenten. “Europees willen we een stap naar overwintering zetten en zondag treffen we een titelkandidaat. Maar ik voel geen druk meer. De eerste wedstrijd was ik zenuwachtig, maar daar ben ik al lang doorheen. Ik heb geen spanning. Natuurlijk willen we winnen, natuurlijk wil ik goed spelen en natuurlijk weet ik dat er veel ogen op mij gericht zijn. Maar daar haal ik juist kracht uit.”

Tot slot blikt de middenvelder nog terug op PSV – Ajax van afgelopen seizoen, toen er vanuit het publiek een telefoon naar zijn hoofd werd gegooid. “Nee, ik ga zondag na Ajax – PSV niet langs het uitvak. Ik heb geen nieuwe telefoon nodig,” grapt Bazoer. “Natuurlijk deden al die verwensingen me als zeventienjarige jongen wel wat. Maar ik heb het achter me gelaten.” Ajax nieuws Ajax1.nl