Riechedly Bazoer is klaar voor De Klassieker van aankomende zondag. De 19-jarige middenvelder heeft een duidelijk doel voor ogen in Rotterdam. “We willen revanche gaan halen in Rotterdam. Ik denk dat we dat ook kunnen gaan doen. In de eerste helft speelden we ze daar eigenlijk van de mat. In de tweede helft werd het toen iets minder, maar ik denk dat als we op dezelfde voet doorgaan zoals we in de eerste helft hebben laten zien tegen Feyenoord dat we dan daar een mooi resultaat kunnen behalen”, laat Bazoer weten aan Ajax TV.

De tweede helft van die KNVB-bekerwedstrijd was een totaal andere wedstrijd dan de eerste helft. Dit kwam vooral doordat de thuisploeg toen over ging op het spelen van vechtvoetbal. Bazoer weet wat Ajax daar tegenover moet gaan zetten. “Ik denk dat we dan ten alle tijden moeten blijven voetballen. Wat we als team ook goed kunnen en dan moeten we zo veel mogelijk uit de duels blijven. Dan kunnen we het Feyenoord ook lastig maken. Als dan ook nog de eindpass goed is, kunnen we ze al helemaal pijn gaan doen.”

De middenvelder, die vrijdag werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, vocht in de bekerwedstrijd een aantal verhitte duels uit met Vilhena. Bazoer geeft aan dat hij, als het moet, de beuk er in zal gooien. “Hij maakte toen een smerige overtreding. Dat heeft hij wel vaker. Ik vind het jammer dat hij me zo uit de wedstrijd probeerde te halen. Ik probeer het altijd voetballend op te lossen, maar als de beuk erin moet dan doe ik dat.” Ajax nieuws Ajax1.nl