Bazoer
Riecedly Bazoer

Riechedly Bazoer komt steeds meer in de picture voor het eerste elftal van Ajax. De middenvelder liet op het trainingskamp in Qatar een goede indruk achter bij trainer Frank de Boer en werd afgelopen vrijdag tegen FC Groningen beloond met een invalbeurt. Gisteren complimenteerde De Boer Bazoer al met mooie woorden bij De Tafel van Kees“Hij is een complete speler”, zo meende de trainer. 

In gesprek met De Telegraaf laat Bazoer weten ook tevreden te zijn over de huidige gang van zaken. “Ik wil graag blijven en mijn zaakwaarnemer en broer hebben deze week een gesprek. Er komt een goede lichting aan met veel grote talenten en ik heb het bij Ajax heel erg naar zijn zin.” Het is de bedoeling dat de 18-jarige speler zijn contract zal verlengen tot 2019 of 2020, in navolging van onder andere Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, die op trainingskamp in Qatar al langer aan Ajax verbonden werden.

Over de positie van de jongeling zijn nog weleens discussies gaande, maar het lijkt erop dat de hoofdcoach Bazoer voorlopig als middenvelder zal gebruiken. Toen de jongeling van PSV kwam, was hij nog centrale verdediger. “Hij speelde in de jeugd als voorstopper, maar kan ook spelen als verdedigende en aanvallende middenvelder. Ook heeft hij een goede trap en is fysiek heel goed. Bazoer is echt een heel groot talent,” aldus De Boer over Bazoer. Ajax nieuws Ajax1.nl