Riechedly Bazoer is één van de grootste talenten op de Nederlandse velden. De 19-jarige Ajacied maakt grote indruk met zijn spel en dat is een groot aantal Europese topclubs al opgevallen. In gesprek met Helden gaat Bazoer onder andere in op zijn jeugd, zijn debuut voor het Nederlands elftal en zijn toekomst.

Het grote talent is duidelijk nog een jongen die het voetballen op straat heeft geleerd. “Ik ben opgegroeid in een achterstandswijk in Zuilen. Na school voetbalde ik op een pleintje met mijn vrienden en broer Irchandly. Ik kreeg van mijn broer op mijn kloten als ik een duel verloor. Dat gevoel van toen neem ik nog steeds mee naar de wedstrijden. Het broertje van Wesley Sneijder, Rodney, speelde vroeger ook vaak mij. Zij komen uit Ondiep, dat ligt naast Zuilen. Wesley deed nooit mee, hij was toen al druk bij Ajax.”

Dat de ontwikkeling van Bazoer in sneltreinvaart gaat, werd duidelijk toen hij op 13 november 2015 ook al mocht debuteren voor het Nederlands elftal. “Het hoogtepunt was mijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Wales. De bondscoach liet me warmlopen, toen weer zitten en daarna wéér warmlopen. Toen wist ik: ik mag invallen. Dat is een moment dat me altijd bij blijft. Ik was eerst niet zenuwachtig; vrij nuchter zelfs. Maar toen de bondscoach me bij zich riep, kreeg ik kriebels in mijn buik. Helaas had ik er een vervelende blessure aan mijn hamstring aan overgehouden. Wesley Sneijder en Arjen Robben kwamen ook op jonge leeftijd bij het Nederlands elftal. Ze gaven me tips, ik moest vooral genieten en keihard mijn best doen op de training. Met Sneijder heb ik het ook nog over onze wijken in Utrecht gehad.”

Bazoer heeft het duidelijk naar zijn zin bij Ajax, maar als één speciale club hem benadert, gaat hij twijfelen. “Ik wil met Ajax kampioen worden en heb een contract tot 2020. Het liefst wil ik over twee of drie jaar naar Barcelona, maar als ze me nu al vragen, zal ik daar wel over twijfelen. Barcelona is mijn droomclub, Ronaldinho was altijd mijn held. Maar mijn trainers Frank de Boer en Dennis Bergkamp zijn dat ook. Wat zij hebben laten zien op het hoogste niveau is ongelofelijk. Ik kijk soms weleens beelden terug, bijvoorbeeld die pass van Frank de Boer op Bergkamp tijdens het WK 1998. Bergkamp die de bal vervolgens op zo’n geweldige manier aanneemt en in de kruising schiet. Hij is een legende”, aldus Bazoer.