Ajax vertrekt aan het begin van de maand mei naar Indonesië voor een afsluitend trainingskamp. De Amsterdammers kenden een bewogen seizoen, met pech in de Champions League, een domper in de bekerfinale en een vierde landstitel op rij. Frank de Boer neemt achttien spelers mee naar Indonesië en bij die achttien namen zitten een aantal opvallende namen.

Zo mag Sheraldo Becker zich bij de groep voegen. De vleugelflitser maakt indruk bij Jong Ajax en wordt hiervoor beloond. Ook Riechedly Bazoer reist met de groep mee. De middenvelder was er bij het vorige trainingskamp in Turkije ook bij, maar raakte geblesseerde en speelde uiteindelijk geen wedstrijd op buitenlandse bodem. De derde en laatste opvallende naam is die van Peter Leeuwenburgh. De goalie kwam niet vaak op zijn hoogste niveau uit door concurrentie van onder andere Mickey van der Hart, maar Leeuwenburgh gaat wel naar Indonesië met de selectie. Ook spelers als Lesly de Sa, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen en Jaïro Riedewald maken de reis.

Er is ruimte bij de groep van achttien omdat een vijftal Ajacieden die bij de selectie horen niet in het vliegtuig naar Indonesië stappen. Jasper Cillessen, Kenneth Vermeer, Joël Veltman, Daley Blind en Davy Klaassen mogen zich aan Louis van Gaal bewijzen op een trainingsstage voor het Nederlands elftal. In Indonesië speelt Ajax twee wedstrijden: Op 11 mei neemt de ploeg het op tegen Persija Jakarta en drie dagen later is Persib Bandung de tegenstander.

De volledige selectie:
Mickey van der Hart
Peter Leeuwenburgh
Lesly de Sa
Stefano Denswil
Niklas Moisander
Siem de Jong
Nicolai Boilesen (geblesseerd)
Lucas Andersen
Sheraldo Becker
Bojan
Christian Poulsen
Lerin Duarte
Ricardo van Rhijn
Ruben Ligeon
Thulani Serero
Mike van der Hoorn
Jairo Riedewald
Riechedly Bazoer
Kenny Tete (nieuw)

Namenlijst: www.ajax.nl.

Update: 6 mei, 12:30:
Nog voordat Ajax is vertrokken richting Indonesië is Nicolai Boilesen afgehaakt. De Deense linksback kampt volgens Ajax met lichte klachten en reist uit voorzorg niet met de groep mee naar Azië. Talent Kenny Tete vervangt Boilesen in de selectie, die daardoor nog steeds uit achttien voetballers bestaat.