© Proshots

Donny van de Beek baalt enorm van de onnodige nederlaag tegen Heracles Almelo. Ajax gaf in de tweede helft een 1-0-voorsprong uit handen. “Het is niet wat we ervan verwacht hadden, deze seizoenstart. Helemaal niet zelfs. Het is een hele stomme nederlaag. We kwamen 1-0 voor en geven het weg. Hetzelfde verhaal eigenlijk als tegen Nice. Daar moeten we nu echt aan gaan werken, dat we die voorsprong ook weten vast te houden”, zegt de 20-jarige middenvelder in gesprek met de NOS.

“We hebben denk ik zo’n 10 tot 15 kansen en als we er daar een paar van tegen de touwen schieten, dan was het al lang klaar geweest”, vervolgt hij. “In de eerste helft kregen we een paar goede mogelijkheden en misschien was het toen ook een beetje pech dat de bal er toen niet inging. Maar we moeten gewoon zorgen dat we dan wel scoren.”

Al met al is de seizoenstart niet zoals Ajax dat had verwacht: uitschakeling in de voorronde van de Champions League en een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. “We moeten snel bij elkaar komen en zorgen dat we snel de draad weer gaan oppakken. Donderdag wacht de volgende tegenstander alweer en die wedstrijd is heel erg belangrijk. We moeten bij elkaar komen en niet de koppies nu al laten hangen, maar met de borst vooruit want we kunnen het wel gewoon. (…) Het zou heel vervelend zijn als Davinson Sánchez gaat vertrekken, want hij is gewoon een heel erg belangrijke speler voor ons. Een hele goede verdediger die we goed kunnen gebruiken. Dus ik hoop dat hij bij ons blijft. Als ik hem op de club zie dan zal ik wel even tegen hem zeggen dat hij moet blijven. Alleen weet ik niet of hij er naar luistert natuurlijk.”