© Proshots

Donny van de Beek lijkt komende zondag pas op de plaats te moeten maken voor Lasse Schöne. De 19-jarige middenvelder verving de geschorste Deen uitstekend tegen Schalke 04 en wacht zijn kansen geduldig af. “Dat is soms lastig, even geduld nog. Ajax heeft gezegd dat mijn kansen vanzelf gaan komen. De breedte bepaalt de kracht van een selectie. Ik moet zorgen dat ik daar – met nog een aantal anderen – een goed voorbeeld van ben”, vertelt Van de Beek aan De Telegraaf.

“Iedereen weet dat Lasse een heel belangrijke speler is. Maar ik denk dat ik het prima heb gedaan donderdag. Alleen zat het met mijn schoten niet mee”, zegt het talent, die tegen Schalke één keer de lat raakte en met een volley bijna trefzeker was.

Nick Viergever laat weten dat de knop bij Ajax alweer om moet. Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. “We willen kampioen worden en dan moeten we alles winnen. Dan moet je zondag weer dezelfde gretigheid laten zien, die we tegen Feyenoord, AZ, NEC en tegen Schalke 04 hebben getoond. Dat zullen we tegen Heerenveen weer op de mat moeten leggen.”