© Proshots

Donny van de Beek neemt het op voor ploeggenoot Matthijs de Ligt. De talentvolle verdediger van Ajax maakte afgelopen zaterdag een inschattingsfout bij het Nederlands elftal, waarna Bulgarije al vroeg in de wedstrijd wist te scoren. Nederland verloor het duel uiteindelijk met 2-0.

Van de Beek denkt dat De Ligt er makkelijk bovenop zal komen. “Ik had de goal nog niet gezien, maar baalde wel met hem mee. Dat gun je die jongen absoluut niet”, vertelt de middenvelder in De Telegraaf. “Ik ken hem al langer. Deze jongen gaat hier mentaal goed mee om. Hij is uit zichzelf heel serieus en sterk. Er zijn er niet vee die kunnen zeggen dat zij op hun zeventiende al hebben gedebuteerd voor de nationale ploeg”, vervolgt Van de Beek.

Volgens van de Beek zegt de basisplaats van de 17-jarige wel iets. “Hij is een heel groot talent, dat heeft iedereen kunnen zien. Tegen Excelsior maakte hij een foutje, maar hij had ook een fantastische tackle. Ik had hem tegen Bulgarije ook zó durven opstellen, want normaal is hij met al zijn kwaliteiten een zekerheidje.”