Feyenoord hoopt indruk te maken in ‘De Klassieker’ met de dan net in de selectie opgenomen Krisztian Simon. Dat meldt NUsport, dat dit opmaakt uit de woorden van technisch directeur bij de Rotterdammers, Leo Beenhakker. Hij wil er voor zorgen dat Mario Been de jongeling al tegen Ajax in de basis laat starten. Simon moet overigens nog overkomen van zijn huidige club, maar zowel Been als Beenhakker zien geen problemen in de afronding van het contract.

De enige klassieker die de Nederlandse competitie rijk is, wordt over anderhalve week gespeeld in de Amsterdam ArenA. Door extreme weersomstandigheden werd de eerdere datum voor de wedstrijd verschoven naar 19 januari 2011. Met de nieuwe buitenspeler, die sinds de transferperiode stage liep bij de nummer 13 van de Eredivisie, hoopt Feyenoord weer een kans te maken in Amsterdam. De Hongaar speelde ook al in de oefenpot tegen Sparta Rotterdam, waarmee hij indruk maakte met een doelpunt en een assist.

De afgelopen tien keren dat Ajax en Feyenoord elkaar ontmoetten, in zowel de Eredivisie als de KNVB Beker, verloor Ajax geen enkele keer. Drie maal werd gelijk gespeeld, zeven maal gingen de drie punten naar de Amsterdammers. Alle remises werden afgelegd op het veld van de Kuip, van de laatste vijf Klassiekers in de Amsterdam ArenA werden alle wedstrijden gewonnen door Ajax.

Foto: afdb.nl – BjMa