Ajax-keeperstrainer Carlo l’Ami ligt weer eens onder vuur. Werd hij eerder al eens openlijk bekritiseerd om zijn rol bij de wissels, nu is ook oud-keeper Piet Schrijvers niet bepaald positief over de trainer.

L’Ami is sinds het seizoen 2007/2008 de keeperstrainer in Amsterdam en nam destijds Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer onder zijn hoede. In de jaren daaropvolgend behoorden de Ajax-keepers veelal tot de beste van de Nederlandse competitie, maar toch uit Piet Schrijvers zijn kritiek. “Een keeperstrainer hoort op de tribune te zitten”, zegt hij in Voetbal International. “Hoe kan hij vanaf de bank nou zien of Vermeer positioneel goed staat?”

Ook de rol van de keeperstrainer rond wedstrijden roept negatieve gevoelens op bij ‘De beer van De Meer’. Vooral bij de wissels irriteert hij zich mateloos aan de 47-jarige l’Ami. “Een wisselspeler kan zijn trainingsjack amper uitdoen, of die kerel staat in zijn nek te hijgen.” Schrijvers zelf is op dit moment een werkloos trainer en kwam de laatste jaren niet verder dan een aantal amateurclubs.