Ajax speelt woensdag in de eigen Amsterdam ArenA de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ. De bezoekers maken een uiterst teleurstellend seizoen door en zien de bekerwedstrijd als dé mogelijkheid om de bittere smaak van het tot noch toe magere seizoen (dertiende plek in de Eredivisie) weg te poetsen.

Aanvaller Roy Beerens kijkt reikhalzend uit naar het duel van morgen, dat onder leiding zal staan van scheidsrechter Kevin Blom: “Ik vind het persoonlijk heerlijk om uit tegen Ajax te spelen. Een groot stadion, veel publiek, een aansprekende tegenstander. Daar doe je het toch voor? Als ik me lekker voel, is er geen linksback in Nederland die ik het niet moeilijk kan maken.”

Ondanks de tegenvallende resultaten van de titelhouder van de afgelopen tijd is Beerens wel onder de indruk van Ajax: “‘Ze lijken in elke competitie vol gas te geven. Wij gaan geen cadeautjes krijgen in de Arena”, aldus Beerens.

Het duel tussen Ajax en de Alkmaarders zal woensdagavond om 20:45 aanvangen. De andere halve finale in de KNVB-beker begint twee uur eerder diezelfde avond: om 18:45 in Zwolle tussen PEC en PSV.