Roy Beerens vindt, na vier jaar te hebben gespeeld voor SC Heerenveen, dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. De vleugelaanvaller mikt op een zomerse transfer.

‘Ik denk dat het voor mij het beste is na dit seizoen een transfer te maken’, vertelt Beerens aan het AD. ‘Ik heb nog een contract voor twee jaar en weet dat ik niet zomaar weg kom. Maar als er een kans komt me sportief te verbeteren, zal ik dat niet laten. ‘

Opvallend genoeg is Beerens allesbehalve een vaste waarde voor trainer Ron Jans. ‘Voor de winterstop ging het lekker. Daarna stokte het. Door blessures, ziekte en het feit dat ik weer vader ben geworden, heb ik een aantal wedstrijden gemist. Ik ben nu op de weg terug, maar de trainer heeft me op de bank gezet. Het lijkt me logisch dat ik het daar niet mee eens ben.’

‘Ja, daar heb ik het wel met de trainer over gehad’, vervolgt de aanvaller. ‘Ik weet alleen ook wel dat het niets uitmaakt, wat je in zo’n geval tegen hem zegt. Ik hoop zo snel mogelijk weer te spelen.’

Beerens: ‘Dat ik na dit seizoen weg wil, heb ik al veel eerder besloten. Ik zit nu vier jaar bij Heerenveen. Ergens moet je een lijn trekken en aan jezelf denken. Deze zomer zou het juiste moment zijn te vertrekken.’

Eerder in zijn carrière kwam Beerens uit voor NEC Nijmegen en PSV. Door zijn uitspraken is mogelijk de belangstelling van het Italiaanse Fiorentina en van Ajax opnieuw gewekt. Beide clubs meldde zich in het verleden in Friesland voor de aanvaller.

Tekst: VI