Roy Beerens sprak een paar geleden zijn vertrekwens uit en de aanvaller van SC Heerenveen staat nog immer open voor een zomerse transfer. Het contract van de ex-speler van onder meer PSV met de noorderlingen loopt volgend jaar zomer af. “Ik zit hier vier jaar en had voor vijf jaar getekend”, zegt Beerens in het weekblad NUsport. “Dan zou volgend seizoen mijn laatste worden.”

“Ik zou het niet erg vinden om hier volgend jaar nog te spelen, maar ik wil wel rondkijken”, benadrukt Beerens, die de laatste twee jaar met clubs uit binnen- en buitenland in verband wordt gebracht. “”Dat zeg ik gewoon eerlijk en dat vindt niet iedereen even leuk, merk ik. Soms moet je je mond houden als er naar je toekomst wordt gevraagd, maar ik geef gewoon altijd antwoord.”

“Er komt elke transferperiode wel iets op me af”, vervolgt Beerens. “Ik ga niet naar de woestijn of naar Rusland. Ik ben 23 jaar en dan moet je niet naar het geld kijken. Ik wil eerst voor leuke clubs spelen.” Beerens ziet Ajax wel zitten. “Waarom? Vanwege het spelsysteem bijvoorbeeld. Dat past bij mij. Ik zou daar als speler goed inpassen.”

Tekst: Voetbalzone