Ajax A1 is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de Nike Cup, de KNVB-beker voor A-junioren. In de halve finale tegen Vitesse verloren de Amsterdammers na strafschoppen. Het team van Frank Peereboom kwam in Arnhem nog wel op een 0-2 voorsprong, maar liet Vitesse in de slotfase terugkomen tot 2-2.

De A1 begon goed aan de wedstrijd. De bezoekers creëerden in de eerste helft veel kansen en zagen dat pas vlak voor rust beloond worden. Waar Sierhuis, Eiting, Dekker en Cerny nog kansen mistten, schoot Nouri, die samen met Cerny zaterdag meespeelde met de A1, fraai raak uit een vrije trap.

Vlak na rust verdubbelde Sierhuis de score. De spits scoorde daarmee zijn dertigste (!) doelpunt van het seizoen. Twintig minuten voor tijd kwam Vitesse terug in de wedstrijd via een makkelijk gegeven strafschop. Vlak voor tijd maakten de Arnhemmers zelfs gelijk, waarna een strafschoppenserie volgde. De eerste vijf strafschoppen werden benut door Nouri, Cerny, Eiting, Walian en Boultam. Nadat Vitesse ook de zesde strafschop raak schoot, mistte De Ligt. Dat betekende dat Ajax de mooie prestaties van afgelopen woensdag geen vervolg kon geven.

Trainer Peereboom gaf na afloop een reactie op het verlies op Ajax.nl: “We hebben eigenlijk van onszelf verloren. We hadden zakelijker moeten zijn. We speelden heel goed, maar vergaten de kansen af te maken.”

Komende woensdag staat alweer de volgende wedstrijd voor de A1 op het programma. De ploeg gaat dan op bezoek bij koploper AZ A1.

Wedstrijdverloop Vitesse A1 – Ajax A1 2-2 (0-1) (Strafschoppenserie: 6-5)