Twitter-beroemdheid DuBlanqeBogarde is tevreden over de aankopen die Ajax deze zomer heeft gedaan. Ook zag hij dat het spel er in de voorbereiding, ondanks de wat mindere resultaten, bij vlagen aardig uitzag.

In Het Parool zegt DBB wel dat Ten Hag’s voorganger er slecht vanaf is gekomen. “Ik heb wel het idee dat Keizer een beetje genaaid is. Als je ziet wat hij voor spelers heeft gekregen: Orejuela, Siem de Jong en Wöber. Dat is bijna zielig. Ten Hag heeft nu Labyad, Blind, Tagliafico, Bandé, Schuurs en Tadic gekregen.”

Ondanks dat DBB geen fan van Ten Hag is, vind hij dat de trainer een kans verdient.”Hij is een Van Gaal-achtige controlfreak, op een goede manier. Hij weet hoe laat je naar bed gaat en dat je in de B2 als rechtsback 6 assists gaf, dat werk. Oké, hij is communicatief niet de sterkste, maar als hij de rest op orde heeft, dan is dat niet erg.”

Bovendien lijdt het spel in de voorbereiding tot goede hoop. “Ik heb de oefenwedstrijden tegen Steaua, Anderlecht en Wolves gezien en het oogt bij vlagen heel aardig, als je even door de uitslagen heen kijkt. Het is niet dat Frank de Boer-geschuif van links naar rechts, er zit veel meer diepte in.”

“Ik probeer mijn Ajax-bril af te zetten, maar Ajax heeft nu by far de sterkste selectie, zeker als Sinkgraven straks fit is. Het is belachelijk als Ajax niet in februari al zes punten los staat”, zo besluit DuBlanqeBogarde.

Tadic in leidersrol: “Talent alleen is niet genoeg”