Voor Benfica is een goed resultaat tegen Ajax dinsdagavond noodzakelijk, wil het uitzicht blijven houden op overwintering in de Champions League. Volgens Ricardo Quaresma, journalist van de Portugese sportkrant A Bola, had men in Portugal niet verwacht dat de Amsterdammers na twee duels op vier punten zouden staan.

“De kans op volgende ronde is een beetje kleiner geworden door het punt dat Ajax overhield aan de uitwedstrijd tegen Bayern”, zegt Quaresma tegen de NOS, die meent dat de dubbele ontmoeting tussen Ajax en Benfica cruciaal voor beide ploegen gaat zijn. Hij denkt dat het team van trainer Rui Vitoria voorzichtig aan de wedstrijd zal beginnen. “Rustig afwachten en dan misschien in een counter toeslaan. Een remise zou een goed resultaat zijn. En dan thuis winnen.”

Om te scoren, moet Ajax proberen de bal achter Odisseas Vlachodimos proberen te krijgen. Quaresma is lovend over de Duits-Griekse doelman die overkwam van Panathinaikos en al de bijnaam ‘Odysaves’ heeft gekregen. “Een nog jonge, maar erg goede keeper. Hij is erg belangrijk tot nu toe.” Andere belangrijke schakels in het team van de Portugezen zijn linksback Alex Grimaldo en centrumverdediger Rubén Dias. Laatstgenoemde ontbreekt dinsdag echter door de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen AEK.

Voorin moet Ajax vooral rekening houden met Eduardo Salvio, volgens Quaresma de gevaarlijkste speler bij Benfica. Ook beschikt de koploper van Portugal over de geroutineerde Braziliaanse spits Jonás, maar het is nog onduidelijk of hij een rol van betekenis kan spelen. “Hij is 35 jaar, maar nog steeds de beste aanvaller. Vorig jaar was hij de topscorer van de Liga met 34 doelpunten, maar hij is nu aan het terugkomen van een rugblessure waarvan hij al sinds het begin van de competitie last heeft.”

Blind waarschuwt: ‘Benfica doet al jaren mee op dit niveau’