Niet alleen bij RKC Waalwijk en Willem II is de megatransfer van Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona met gejuich ontvangen. Ook bij de belastingdienst zal de deal voor lachende gezichten hebben gezorgd. Volgens het Brabants Dagblad verdient de staat ongeveer 15 miljoen euro aan de transfer.

De Jong verruilde Ajax afgelopen zomer voor een bedrag van 75 miljoen euro voor de Spaanse grootmacht. Een deel van dit bedrag ging naar Willem II en RKC, waar de middenvelder in de jeugdopleiding speelde. De Waalwijkers ontvingen hiervan 5,7 miljoen euro.

Tijdens de supportersavond van RKC maakte algemeen directeur Frank van Mosselveld bekend dat er 1,1 miljoen euro moest worden afgedragen aan de fiscus. Het Brabants Dagblad berekende dat Willem II bijna twee miljoen euro moest afstaan, terwijl Ajax zo’n 12 miljoen euro moest betalen.

Hierbij is rekening gehouden met de transfersom van 75 miljoen. Deze kan door middel van bonussen echter nog oplopen tot 86 miljoen euro. Gezien de goede prestaties van De Jong bij Barça zal de staatskassa vermoedelijk nog een keer gaan rinkelen.