Halverwege het seizoen is het een mooi moment op alvast vooruit te kijken. Welke spelers lopen er bij de Amsterdamse beloften met een aflopend contract rond en gaan mogelijk in de zomer van 2019 vertrekken? Het opstellen van dit lijstje leert kennen dat verschillende, deels ook opvallende spelers op dit moment nog in twijfel zitten over hun toekomst in Amsterdam.

  1. Teun Bijleveld
    Ajax nam Bijleveld in 2017 over van AZ. Bijleveld tekende een contract voor twee jaar. In deze verbintenis is wel een optie voor nog een seizoen opgenomen. De middenvelder draagt regelmatig, wanneer de eerste aanvoerder Dani de Wit ontbreekt, de aanvoerdersband. Maar ook moet hij de laatste wedstrijden steeds vaker op de bank beginnen.
  2. Mitchel Bakker
    Mitchel bakker speelde dit seizoen al 13 wedstrijden bij de beloften en speelde ook vier wedstrijden in de Youth League. Daarnaast maakte hij zijn debuut in het eerste, waar hij twee keer de volle negentig minuten mee mocht spelen in de beker. Desondanks loopt de linkervleugelverdediger, met als zaakwaarnemer Mino Raiola, voorlopig met een aflopend contract rond op De Toekomst.

De andere vier beloften met een aflopend contract:
1. Noa Lang
2. Issam El Maach (met een optie voor nog 1 seizoen)
3. Boy Kemper
4. Sebastian Pasquali