Niklas Bendtner werd meerdere malen genoemd in de geruchtenstroom van Ajax en Arsenal. De Deense spits zou namelijk betrokken kunnen worden in een ruil met Luis Suarez. Uiteindelijk is de Londense club nooit echt concreet geworden en bleef het bij geruchten. De speler van Arsenal blijft liever bij zijn huidige club, maar vindt de Amsterdamse club wel fantastisch. Ook is hij lovend over zijn landgenoot Eriksen.

“Ajax is echt een fantastische club, maar ik blijf liever bij Arsenal. Ik wil het liefste elke wedstrijd spelen en wil aan Wenger bewijzen dat ik goed genoeg ben en in de basis thuishoor.” Over Eriksen vertelde hij het volgende: “Hij is een zeer groot talent. Hij is achttien jaar en maakt nu al deel uit van het nationale elftal. Hij is zonder meer een van de grootste talenten van Denemarken en gaat een grote toekomst tegemoet.”

Hij was ook positief over twee Nederlanders, namelijk Bergkamp en Van Persie. “Bergkamp is één van de beste spelers die ooit bij Arsenal heeft gespeeld. We zijn blij dat Van Persie terug is van een blessure en een wedstrijd alleen kan beslissen, maar niemand heeft de souplesse die Bergkamp heeft. Dennis is een voorbeeld voor jonge én oude spelers, een geweldige professional en iedereen bewonderde hem.”