Mocht Ajax komende zondag de 33e landstitel winnen, dan krijgt het de kampioensschaal uitgereikt door Bennie Muller. “Ik was afgelopen weekeinde al bij Vitesse, maar kon onverrichter zake huiswaarts. Ik ga ervan uit dat het nu zondag tegen ADO gebeurt”, zegt de 75-jarige oud-Ajacied.

Muller was erg blij met de uitnodiging. “Ik vond het leuk dat Edwin van der Sar me vroeg de schaal uit te reiken. Ik ben met algemeen directeur Michael Kinsbergen naar het Gelredome gereden. In de rust tekende ik voor 1-1, maar achteraf had Ajax toch kunnen winnen”, geeft hij aan.

De ras-Amsterdammer denkt dat zijn oude club geen cadeautjes krijgt van ADO Den Haag. “ADO in deze vorm is echt niet makkelijk. Maar als Frank de Boer voor de vierde keer kampioen wordt, is dat ongelooflijk knap. Hij verdient het want hij is een goede trainer”, besluit hij.

Muller speelde tussen 1958 en 1970 op het middenveld van Ajax en kwam tot maar liefst 341 wedstrijden. Uiteindelijk wilde toenmalig trainer Rinus Michels stappen zetten met Ajax en gaf jonge talenten de kans. Muller miste daardoor net de periode waarin voetballers flinke bedragen begonnen te verdienen. Ook maakte hij de drie Europa Cup-titels van 1971, 1972 en 1973 niet meer in het shirt van Ajax mee. De Amsterdammer is ook bekend van zijn sigarenzaak, die hij al tijdens zijn actieve voetbalcarrière opstartte.