Niet Gonzalo Higuaín maar Karim Benzema zal morgenavond in het Champions League-duel met Ajax de spits zijn van Real Madrid. Dat weet de Spaanse sportkrant AS maandag te melden.

Afgelopen zaterdag stond Higuaín nog in de spits in het competitieduel met Rayo Vallecano, een wedstrijd die met 6-2 gewonnen werd. Volgens de krant was dit echter alleen omdat Benzema door Mourinho rust werd gegund met het oog op de wedstrijd van dinsdag in de Champions League tegen Ajax. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zullen zich dus moeten opmaken voor het afstoppen van de Franse spits, want de speler is in vorm. Ook afgelopen zaterdag wist hij te scoren toen hij in de tweede helft alsnog mocht invallen in de wedstrijd tegen Rayo Vallecano. Met dat doelpunt heeft de speler nu drie goals in vijf wedstrijd gemaakt.

Vorig jaar stond Higuaín nog in de spits in de wedstrijd Real Madrid-Ajax. De Argentijnse spits scoorde destijds nog de 2-0, wat tevens de eindstand van het duel was. Vurnon Anita zorgde voor de 1-0 door de bal in eigen doel te werken.