Dennis Bergkamp zal met Fred Grim bij Ajax de A1 trainen. Dat team stond onder leiding van Frank de Boer, maar die is nu hoofdtrainer. De Boer is nog ad interim, maar de verwachting is dat Ajax hem binnenkort een meerjarig contract als hoofdtrainer aanbiedt. Behalve Danny Blind krijgt hij een tweede assistent: Hennie Spijkerman, nu technisch directeur bij Ajax’ filiaal in Kaapstad.

Bij het tweede elftal moeten de trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy plaatsmaken voor Gery Vink, nu trainer van de A2, en Wim Jonk, nu techniektrainer.

Vink en Jonk staan morgen voor het eerst samen op het trainingsveld. Bergkamp (41) en Grim (45) gaan vandaag al aan de slag. Bergkamp was tot de winterstop trainer van de D2, Grim begeleidde verhuurde spelers, nadat hij eind vorig seizoen als trainer van het tweede elftal plaats had moeten maken voor het duo Van der Dussen/Roy.

Aron Winter, die net was gekozen in de ledenraad van Ajax, wordt technisch directeur en trainer van Toronto FC, dat uitkomt in de Major League Soccer in de VS. Hij tekent een contract voor drie jaar. Bob de Klerk, die assistent was van Frank de Boer bij de A1, gaat mee.

Bron: Het Parool