Dennis Bergkamp heeft wel genoeg tijd om de verantwoordelijke rol die hij krijgt volgens het plan van Johan Cruijff uit te voeren. Dat liet hij weten tegenover RTV N-H.

Ingewijden binnen de club lieten eerder weten dat de instelling van Bergkamp niet goed zou zijn. Zo zou de oud-spits veel tijd nodig hebben voor zijn gezin. Teamverslagen liet hij anderen doen en juist de mensen die hem hielpen, zouden volgens het nieuwe plan moeten vertrekken. “Ik vind het zo laag als dat er ingesmeten wordt. Ik heb er geen behoefte aan om mij te verdedigen,” aldus Bergkamp.

Op de vraag of hij genoeg tijd heeft voor de nieuwe functie die er voor hem is weggelegd, antwoordde Bergkamp: “Dat kun je halen uit mijn antwoord.” Dennis Bergkamp vindt het overigens jammer dat het Verenigingsbestuur en de Raad van Commissarissen hun functie ter beschikking stellen, maar spreekt toch van een geslaagde dag. “We hebben vandaag weer ons plan uitgelegd en dat is goed ontvangen, dus wat ons betreft toch een geslaagde dag,” aldus Bergkamp.