Ajax moest afgelopen zondag genoegen nemen met een punt in Eindhoven, nadat de eerste Eredivisietopper van het seizoen in een 1-1 gelijkspel eindigde. Sjaak Swart denkt dat er meer in had gezeten voor de Amsterdammers, zo zegt hij bij Veronica.

“Je had de pech dat de vier voorwaartsen niet echt meededen. Hakim Ziyech zal wel geblesseerd zijn geweest, dat was jammer want de linkerkant vond ik de zwakste kant bij PSV. Dan wil je daarvandaan echt een of twee goals maken”, aldus Mister Ajax, die de Amsterdamse club in de eerste helft al een aantal flinke zag verspelen.

“PSV heeft volgens mij één goede kans gehad, maar die speelden ze slecht uit. En dat was niet door het goede spel van PSV, maar doordat Ajax op het middenveld de bal kwijtraakte”, vervolgt Swart “Natuurlijk kan daar een kans uit ontstaan, want zo spelen ze ook. Als je nou thuis speelt voor dertigduizend mensen, je heet PSV en je hebt goede voetballers erin staan, moet je dan zo op de counter spelen? Ze zijn het gewend, maar ik vind het niets. Ik zou nooit zo willen spelen.”

Volgens Swart heeft PSV ook helemaal niet de spelers om op de counter te spelen en wijst daarbij vooral op Steven Bergwijn en Donyell Malen. “Dat zijn echte Ajax-spelers. Die spelen honderd procent liever bij Ajax. Zij willen voetballen en niet achter elke bal aan te moeten rennen. Je ziet ook weinig combinaties, terwijl ze dat wel kunnen.”