Steven Bergwijn wordt sinds dinsdag ineens hevig in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De 21-jarige aanvaller wil op clubsite van PSV nog niet ingaan op de vermeende interesse, maar ontkracht de geruchten vooralsnog niet.

‘Steven Bergwijn heeft de berichtgeving over interesse van Ajax in hem voor kennisgeving aangenomen’, luidt de verklaring van PSV op de site. De buitenspeler zelf weigert de geruchten echter helemaal te ontkrachten. “Ik wil het graag bij de feiten houden en die zijn heel simpel: ik ben gelukkig bij PSV en ben door geen enkele club concreet benaderd. Zoals ik al eerder heb aangegeven: na het seizoen ga ik nadenken over mijn toekomst”, aldus Bergwijn.

Mark van Bommel blijft de geruchten voor alsnog ontkennen. “Het zijn geruchten, er is geen bod geweest en voor een verkoop heb je twee partijen nodig. Ik heb Stevie vanochtend gesproken, ook hierover en we hebben gelachen om de berichten die in de krant stonden.” In een bericht op Twitter zegt hij zelfs: “Ik kan je zeggen dat het met Steven niet gaat gebeuren.”

Ook technisch manager John de Jong sprak dinsdag duidelijke taal. “Wij verkopen Steven Bergwijn niet aan Ajax. Onze beste spelers gaan wij niet aan onze concurrent verkopen. Het heeft geen zin om nu allerlei hypotheses te gaan bespreken over bedragen van veertig, vijftig of zestig miljoen euro of meer. Het is gewoon niet aan de orde.”