Edwin van der Sar heeft zijn contract bij Ajax met vier jaar verlengd. De algemeen directeur werd vrijdag op de Algemene Vergadering Aandeelhouders (AVA) herbenoemd voor de nieuwe periode.

Deze nieuwe periode loopt tot en met november 2023. Van der Sar maakt sinds 2012 al deel uit van het directieteam van Ajax. Sinds 2016 is hij algemeen directeur.

De voormalig doelman van Ajax is zeer blij met de nieuwe verbintenis. “Eigenlijk was ik me niet eens bewust dat mijn termijn af liep. En voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet klaar bij Ajax. Dus ik ben blij met het vertrouwen. Ons gezamenlijke doel is om met Ajax 1 structureel aan te haken bij de Europese top. Daar hoort een gezonde bedrijfsvoering bij, die gericht is op nationale en internationale groei en vanuit de waarden die bij Ajax horen. Dat is ambitieus en daar hou ik van. Samen met de rest van het directieteam ga ik graag door om dat als geheel voor elkaar te krijgen. We zijn weliswaar goed op weg, maar we zijn er nog niet”, zo laat hij weten op de clubsite.

Van der Sar maakt einde aan gerucht: ‘Met Ajax terug naar Europese top’