Met twee voorzetten had Gregory van der Wiel afgelopen vrijdag een belangrijke rol in de 0-4 zege van Oranje op Hongarije. Toch is de Ajacied nog niet geheel tevreden over zijn eigen inbreng. Van der Wiel speelde PSV’er Balázs Dzsudzsák in Hongarije grotendeels uit de wedstrijd. “En toch vond ik me dit seizoen in de eredivisie twee keer nog beter tegen hem. Nu kreeg hij in de beginfase nog twee kansjes”, sprak de verdediger zondag zelfkritisch over de voorgaande EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal.

In Hongarije was Van der Wiel betrokken bij doelpunten van Ibrahim Afellay en Robin van Persie. Bij Ajax is de international minder vaak belangrijk in offensief opzicht. “Maar dat heeft ook met mijn medespelers te maken”, zegt hij. “Bij Ajax speelt nu Sulejmani voor me. Die loopt vaker bij de zijlijn en schiet snel als hij wel naar binnen trekt. Dan kan ik dus niet opkomen.”

Terwijl de jonge verdediger zich richt op het tweede duel met Hongarije is er bij zijn club volop discussie gaande. “Ik heb erover gelezen. Maar ik weet niet wat ik ervan moet denken. Van den Boog dit, Cruijff dat. Ik concentreer me liever op goed voetballen. Na dinsdag ga ik weer mijn best doen voor Ajax. Eerst nog die interland tegen Hongarije.”

 Tekst: Voetbalprimeur