© Proshots

Teun Bijleveld maakte in juli de overstap uit de jeugd van AZ naar Ajax. De keuze was voor de middenvelder zelf al snel gemaakt. “Je hebt het er natuurlijk over met je ouders, vrienden en je zaakwaarnemer. Je wilt gewoon heel graag profvoetballer worden. Voor mezelf was het al wel snel duidelijk dat ik de stap naar Ajax heel graag wilde maken. Ajax is gewoon in alles een grotere club. Meer aanzien en ook betere spelers om me heen”, vertelt het talent in gesprek met Ajax TV.

De middenvelder speelde de eerste vier wedstrijden van het seizoen in de basis van Jong Ajax. “Ik had misschien iets meer moeite verwacht, maar ik denk dat ik me goed en snel heb kunnen aanpassen. Ik ben een speler die houdt van mooi voetbal en daar staat Ajax natuurlijk ook voor. Ondanks dat het tempo hier hoger ligt, is het wat dat betreft goed gegaan.”

Bijleveld is volgens zijn trainer, Michael Reiziger, een intelligente spelers die een wedstrijd goed kan lezen. Dat blijkt ook als hem wordt gevraagd naar zijn verbeterpunten. “Fysiek, ik moet nog sterker worden in de duels. Al helemaal als ik het eerste wil gaan halen, dan moet je natuurlijk wel je mannetje kunnen staan. Dat zijn aandachtspunten waar ik hard aan werk. Ook in de verdedigende duels moet ik de bal nog sneller kunnen afpakken. Daarnaast wil ik ook constanter worden. Constanter in de passing. Het grote doel voor mij is natuurlijk Ajax 1. Daar train ik keihard voor. Maar eerst wil ik een vaste waarde in Jong Ajax worden.”