Na zijn korte optreden in het oefenduel tegen San Jose Earthquakes van zaterdag, maakte Nigel de Jong woensdag voor het eerst kennis met de Amerikaanse media.

Eén van de eerste vragen aan de nieuweling van LA Galaxy ging over zijn reputatie als “sloper”, die hij ontleent aan zijn meedogenloze tackles uit het verleden. De Jong beaamde dat hij een harde speelstijl heeft en gaf aan dat hij weinig waarde hecht aan wat mensen van zijn speelstijl vinden.

“Het gaat mij niet om de reputatie. Het gaat mij om de winnaarsmentaliteit die je op het veld laat zien. Want aan het eind van de rit, draait het om de overwinningen. Voor mij is mijn mentaliteit nooit een probleem geweest in mijn carrière. Ik ben niet echt een prater buiten het veld. Op het veld laat mijn voeten spreken en doe ik het beste wat ik voor mijn team kan doen,” vertelde de oud-Ajacied tijdens de persconferentie in Californië.

LA Galaxy coach Bruce Arena gaf aan niks te weten van de harde reputatie van zijn nieuwe middenvelder. “Ik heb nog nooit gehoord dat mensen hem een ruige speler noemen. Ik vind hem vooral een goede speler.” Of Arena echt niets weet van de killersmentaliteit van de Amsterdammer valt te betwijfelen, maar misschien moet hij de WK-finale van 2010 nog maar eens terugkijken.