Er was woensdagavond veel lof voor het reusachtige spandoek dat de Feyenoord-supporters in de Kuip tentoon stelden voorafgaand aan het duel met Ajax.

Maar nu blijkt dat het spandoek zeker niet alleen maar fraai was, als we even inzoomen op enkele details. Op een hectometerpaaltje staat ‘A10 34,0’. De A10 refereert naar de vechtpartij in februari 1997, die gepland stond bij de A10. Ajacieden werden daar uiteindelijk verjaagd door de Feyenoord-hooligans, waardoor de afgesproken vechtpartij snel ten einde was. Een maand later kwam het wél tot een vechtpartij, de beruchte Slag bij Beverwijk, waarbij Carlo Picornie overleed. De tweede verwijzing op het spandoek ‘34,0’, verwijst overduidelijk naar het rugnummer van Abdelhak Nouri, die in de zomer van 2017 in elkaar zakte op het veld.

De officiële supportersvereniging van Feyenoord was betrokken bij de productie van het spandoek en tweette dat het trots was op de makers. De supportersvereniging heeft op Twitter inmiddels ook gereageerd: “We balen van de uitslag maar nog meer van deze verwijzingen op ons doek. We vinden ze verwerpelijk en distantiëren ons er volledig van. We vinden het zeer kwalijk dat ons doek hiervoor misbruikt is.”