Marco Bizot speelt komend seizoen op huurbasis bij Cambuur Leeuwarden. De doelman verlengde aan het begin van het seizoen zijn contract, en werd vervolgens verhuurd aan de club uit de Jupiler League.

Maarten Stekelenburg vertrok deze zomer naar AS Roma, en dus wordt er gezocht naar een nieuwe tweede doelman. Dit lijkt Jasper Cillessen of Dennis Gentenaar te gaan worden. Marco Bizot werd niet gebeld voor de functie. “Nee. Ik moet je ook bekennen dat ik niet op Ajax heb gerekend”, zegt de doelman in gesprek met VI.

“De afspraak is dat ik dit jaar ervaring opdoe bij SC Cambuur en dan zie ik volgend jaar zomer wel verder. Ik hoop dat Ajax een goede opvolger voor Maarten Stekelenburg weet te vinden. Ajax wist natuurlijk al langer dat de kans bestond dat Maarten weg zou gaan. Ze hebben ervoor gekozen om een waardige vervanger binnen te halen en daar heb ik alle begrip voor.”

“Ik ben pas twintig en krijg de kans me te ontwikkelen in de Jupiler League. Dit jaar richt ik me volledig op SC Cambuur. Dat is de afspraak en daar voel ik me gelukkig bij”, aldus Marco Bizot.