Ajax won zaterdagavond eenvoudig van FC Emmen: 5-0. Een van de spelers die wederom uitstekende speelde, was Daley Blind. Voor de camera’s van Fox Sports vertelde de tweede aanvoerder over de overwinning. “Het is een heerlijk gevoel”, zo stelt Blind.

Analyse Blind

“We hebben de drie punten en hadden genoeg aspecten die goed gingen”, gaat Blind verder. “Uiteraard zijn er ook genoeg verbeterpunten. Al met al een goede overwinning, want 5-0 is een goede uitslag.” Een ruime overwinning, al leek dat er in de eerste helft niet aan te komen. De Amsterdammers gingen namelijk rusten met een 1-0 voorsprong. “Vooral in de eerste helft waren we wat gehaast. We willen dan te snel de beslissende pass geven rondom de zestien. Als het dan niet lukt, loop je vervolgens achter de bal aan. Soms had ik het gevoel dat we de bal langer in de ploeg konden houden, zoals we de tweede helft wel deden.”

Sterke tweede helft

“In de tweede helft bouwden we goed op van achteruit en duwden we Emmen richting eigen helft. Dan is het voor hun heel lastig om daaruit te ontsnappen. En wij creëerden vervolgens een hoop kansen.” Nadat Ajax ruim voorstond, besloot Ten Hag wat te wisselen in het elftal. Zo werd Martínez op het middenveld gepositioneerd, terwijl Blind achterin kwam te spelen. “Ik heb de trainer niet gesproken waarom dat was. Misschien wat rustiger voor mij, misschien wilde de trainer Martínez op die positie zien. Ik weet het niet, maar het was prima. Ik vind het persoonlijk allemaal goed. Ik ben zeker betrokken bij waar de trainer mij graag wil zien, wat hij van me verwacht, maar ook waar ik het zelf lekker vind. Dat is uiteindelijk altijd aan de trainer zelf, maar daar hebben we zeker contact over.”

Contractverlengingen

Ook werd Blind nog gevraagd hoe blij hij was dat zijn teamgenoten Neres en Ziyech hun contract hadden verlengd. “Dat is goed nieuws. Ik denk dat het allebei twee fantastische spelers zijn en dat ze afgelopen seizoen hebben laten zien waartoe ze in staat zijn. Dat is een heel goed signaal naar de groep toe.” Of hij zelf ook zijn contract gaat verlengen, kon Blind nog geen antwoord geven. “Dat weet ik niet, dat ligt aan Ajax. Dus dat moet je aan een ander vragen. Als Ajax daarmee komt, dan gaan we in gesprek. Maar zover is het nog niet.”