Ajax bereikte dinsdagavond de groepsfase van de Champions League. Iets wat voor de drie voorrondes bijna voor onmogelijk werd geacht. “Complimenten voor het team. Het is fantastisch om drie rondes te overleven en ik denk verdiend”, laat Daley Blind aan Voetbal Inside weten.

Vertrouwen

De Amsterdammers gingen door de 3-1-zege in de Johan Cruijff ArenA met vertrouwen naar Kiev toe, al wist iedereen dat het nog niet gespeeld was. “Complimenten hoe wij aan de bal gespeeld hebben. De vele kansen die we creëren moeten er gewoon een paar van in, maar dat weten wij als de beste. Ook verdedigend stond het goed. Als team moeten we samen aanvallen en samen verdedigen, dat is de spirit. In je achterhoofd weet je dat het nog niet gespeeld is, maar we hebben veel vertrouwen in ons spel. Mits we dat zelf blijven spelen en niet mee gaan in de strijd van Kiev. Dat hebben we laten zien.”

Grote doelstelling

Met het bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League wordt een grote doelstelling van de Ajacieden behaald. “Het is een mooi moment. Veel jongens snakken naar de Champions League. Het is gewoon een podium waar je als voetballer wilt staan. De Champions League-hymne op de achtergrond als je het veld opkomt, dat is waar je het voor doet. Het is fantastisch om dat nu te bereiken met het team. Je wilt in de poulefase spelen. Dat was een hele grote doelstelling van ons.”

Huntelaar: “Het blijft altijd mooi om die hymne te horen”