Ajax won zondag overtuigend van Vitesse. Daley Blind genoot achterin van enkele aanvallen die Ajax op de mat legde. “Dit was uiteindelijk een hele goede overwinning. Dit is wat je wil en waar je voor traint. Alles kwam er goed uit bij ons. Ons positiespel was goed en zij hadden niks te vertellen. Het helpt dat je snel scoort, maar het was ook verdiend op basis van hoe we die kansen creëerden. We hebben een paar mooie aanvallen gecreëerd. Ook een paar waar we niet uit scoorden. Dat was genieten van achteruit”, laat de verdediger weten aan AT5.

Boost

De snelle goal van Hakim Ziyech gaf de Amsterdammers een boost om door te blijven gaan. “Het geeft een boost als je zo snel al voor komt. Je wilt dan door blijven gaan. We waren het erover eens dat we zo verder wilden blijven gaan. Tweede helft werd het wat minder, maar dat is op zich wel logisch. Het was een dik verdiende overwinning.”

Geen risico

Blind werd na een uur spelen naar de kant gehaald. De Ajacied had wat last en wilde geen risico nemen. “Ik had wat stijve hamstrings. Ik keek naar het scorebord en zag dat het 4-0 stond. Het leek me verstandig om daar geen risico mee te nemen. Er komen twee belangrijke wedstrijden aan met het Nederlands Elftal. We hebben een druk schema gehad, dus het leek me verstandig om aan mijn lichaam te denken.”

Ziyech: “We zijn in staat om grote dingen te doen”