Daley Blind voelde zich goed na afloop van de 1-3 overwinning op AZ. De middenvelder annex verdediger Blind Weigl Tobias Sana Siem de Jong transfermarkt landstitel Meleg Daniël Dekkerwerd, zoals afgesproken, na 75 minuten gewisseld. ”Je wilt er nooit uit. Je wilt natuurlijk langer blijven staan, maar je moet ook goed aan je lichaam denken. Dat is ook belangrijk”, aldus Blind tegenover Ajax TV. Vorig seizoen verloor Ajax in Alkmaar van AZ met 2-3. Blind wist dus wat hem te wachten stond: ”We weten dat AZ een sterke tegenstander is. Voor de wedstrijd las ik ook al berichten dat er van hun kant ook gezegd werd dat wij niet weg zouden gaan met 3 punten. Dat maakt ons juist misschien alleen maar sterker. De wil om te winnen was heel groot. Ik denk dat we achteraf wel terecht hebben gewonnen.”

Het goede positiespel gaf Ajax veel rust, maar AZ klapte er volgens Blind hard op: ”Het was een fysiek duel denk ik. AZ speelde compact, maar we kwamen in de eerste helft wat meer tussen de linies vrij en in de tweede helft werd het meer echt een strijd. Ik denk dat we toen aan het langste eind hebben getrokken. Als je ziet hoe veel werk Kolbeinn voorin heeft verricht, waardoor wij heel veel ballen konden opvangen, dat is heel positief. Daar kunnen we zeker mee verder. Het is belangrijk dat je ook tegen AZ, toch niet de minste tegenstander, weer 3 punten pakt,” besluit Daley Blind.

Ook Davy Klaassen kon vanmiddag terugkijken op een goede wedstrijd. Op aangeven van Schöne maakte hij de openingstreffer: ”De bal was op links en ik was naar de zijkant getrokken terwijl Lasse naar binnen trok. Op het moment dat hij de bal krijgt weet hij dat ‘ie tussendoor kan spelen. Ik ging toen lopen en kreeg hem perfect. Dan moet je hem er alleen nog in schieten. Ik ging een-op-een met de keeper en dan kan je eigenlijk niet meer missen.”

Na de gelijkmaker van Berghuis werd Ajax compleet uit het ritme gehaald: ”Dat zie je inderdaad wel vaker, dat als je een 1-1 tegen krijgt, dat je dan van slag bent”, aldus de middenvelder. “Maar ik denk dat we het wel redelijk goed hebben gedaan. We zijn niet echt in de problemen gekomen en we zijn gewoon doorgegaan. Uiteindelijk win je dan redelijk gemakkelijk, toch wel door goed spel denk ik ook.”

Ook over zijn persoonlijke ontwikkeling was Klaassen tevreden: ”Ik voel me wel weer een stuk beter vandaag. De voorafgaande wedstrijden liep het niet zo, maar over deze wedstrijd ben ik wel tevreden. Het is een mooie competitiestart om gelijk tegen de goede tegenstanders te beginnen. Dan moet je er gelijk staan en kan je niet even rustig beginnen. Vorige week was het wel iets minder, maar we hebben vandaag wel weer goed gespeeld.” Ajax nieuws Ajax1.nl