Ajax speelt zondag, na de tweede afstraffing tegen Red Bull Salzburg in de Europa League van afgelopen donderdag, opnieuw een loodzware wedstrijd. In De Kuip wacht Feyenoord en de Rotterdammers zullen er alles aan doen om Ajax een volgende nederlaag te bezorgen. Daley Blind is echter zeker van een goed resultaat voor de Amsterdammers.

“Natuurlijk zijn we teleurgesteld over het resultaat tegen Salzburg en dat moet ook. We zijn niet tevreden over die twee wedstrijden. Maar we weten ook dat we gewoon door moeten gaan. Dat hebben vorige week ook gedaan toen we tegen AZ moesten”, laat de verdediger annex middenvelder weten aan RTV Noord-Holland. “Het is daarom lekker dat je zoveel wedstrijden achter elkaar speelt. Zondag krijgen we gelijk de kans om het weer recht te zetten. Van een mentale tik is dan ook geen sprake.”

Over de aankomende tegenstander is Blind daarnaast ook duidelijk. “Feyenoord is gewoon een goede ploeg. En met hun supporters erachter wordt het zeker geen makkelijke wedstrijd. Het publiek daar is uniek en de sfeer is optimaal. Ook de gretigheid op het veld is altijd net wat anders dan bij andere wedstrijden. Het zijn gewoon ontzettend mooie duels om te spelen. We zullen er dan ook moeten staan als team om de drie punten te pakken. Het besef is er ook dat we zondag een hele goede stap kunnen zetten in de competitie.”