Ajax neemt het komende woensdag op tegen Real Madrid. De Amsterdammers zitten momenteel in een mindere fase, terwijl Real juist steeds meer in vorm raakt. Daley Blind kijkt, ondanks de teleurstellende resultaten, uit naar de UEFA Champions Leaguewedstrijd. “Het is duidelijk dat we dinsdag nog keihard moeten trainen. Het plezier moet terugkeren in de groep, hoe lastig dat ook is. We moeten weer een eenheid vormen, dat is het medicijn om weer goed te gaan presteren. We moeten met vertrouwen gaan spelen en we moeten vertrouwen in wat we kunnen. Laten we daar woensdag mee beginnen. We hebben het al laten zien in de groepsfase en nu moeten we dat doortrekken in de Champions League”, laat de Ajacied weten aan Ajax TV.

Real Madrid

Blind speelde al een aantal keer met Ajax tegen Real Madrid. Destijds zonder succes. “Het zijn altijd fantastische affiches, maar volgens mij heb ik nog nooit gewonnen van Real. Laten we hopen dat het woensdag de eerste keer zal worden. In de poulefase hebben we al laten zien dat we tegen de top van Europa kunnen strijden, dat moeten we nu doortrekken. We kijken ernaar uit om ons woensdag weer te laten zien.”

Sfeer

“Real blijft gewoon wereldtop en is de favoriet”, vervolgt hij. “Het zal geen makkie worden. Maar ik denk wel dat wij een team hebben dat het elk team lastig kan maken. We kijken er naar uit om in een volle ArenA te gaan spelen. Ook tegen Real zal er weer een geweldige sfeer zijn, zoals tijdens de groepsfase. Dat is iets waar je het als speler voor doet. We hebben een team dat elke wedstrijd wel kansen creëert. We zullen de kansen die we krijgen moeten afmaken en hopen dat we thuis een goed resultaat neer kunnen zetten, zodat we in de uitwedstrijd nog kunnen strijden om nog een ronde verder te gaan.”

Seedorf: “Bij Real Madrid kan er ook een gebrek aan motivatie zijn”