Daley Blind werd een week geleden officieel gepresenteerd door Ajax. De afgelopen jaren heeft de verdediger annex middenvelder Ajax op de voet gevolgd.  Vanuit Engeland zag Blind dat Ajax in die vier jaar geen prijzen wist te pakken. “Ik ben altijd supporter gebleven, dus heb daar ook wel keer op keer flink van gebaald. Misschien heeft dat ook wel een extra prikkel gegeven om terug naar Ajax te gaan. Om het nu met de club wel weer te laten zien”, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

“Ik heb altijd gezegd dat het me mooi leek om ooit terug te keren bij Ajax. Alleen wanneer is vooraf niet te voorspellen. Een paar maanden geleden hield ik er ook totaal geen rekening mee, maar Ajax werd steeds concreter, en dan ga je er toch goed over nadenken”, vervolgt hij. “Voor mij telt zeker mee dat ik veel waarde hecht aan een prettige leefomgeving, met vrienden en familie om me heen. En daarbij moet er een goed gevoel zijn bij de club en vooral de kans op speelminuten en een belangrijke rol voor een ploeg. Dat totale pakket vond ik niet bij de andere opties, en toen was de keuze voor mij duidelijk.”

Blind wordt mogelijk de duurste aankoop van Ajax in de clubgeschiedenis. Iets waar hij zelf niet zo veel mee kan. “Dat bedrag komt voort uit de gekte van de transfermarkt, daar heb ik geen invloed op. En ik ben 28 jaar, ben in de kracht van mijn leven, heb vier jaar bij een topclub als Manchester United gespeeld. Zo gek is het niet dat de mensen iets verwachten. Dat doe ik zelf ook. Ik ben niet gekomen om af te bouwen, maar zit vol ambities om met Ajax weer prijzen te winnen.”

VI’s volledige reportage over Ajax’ trainingskamp in Engeland is hier te lezen. 

Blind: “Geloof zeker dat clubliefde nog bestaat”