Door het succesvolle seizoen van Ajax wordt er aan veel spelers getrokken. Sterkhouders Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) zijn inmiddels – zo goed als – vertrokken. Ajax versterkte zich ook al met onder andere Quincy Promes. Daley Blind is erg te spreken over de aanvallende aankoop van Ajax. “Fantastisch dat hij er bij is gekomen. Hij is international, heeft al veel ervaring, heeft een fantastische dribbel, een goed schot en hij heeft rendement. Ik denk dat hij echt een versterking voor ons is. Daarnaast is het ook een hele leuke jongen om er bij te hebben, dus ik denk dat hij ook iets extra’s in de groep zal brengen. Dat zijn jongens die je altijd goed kunt gebruiken”, laat de verdediger weten aan Ajax TV.

Statement

Vorige week verlengde Dusan Tadic zijn contract bij Ajax. Eerder deden onder andere André Onana en Nicolas Tagliafico dat ook al. Blind ziet dat als een mooi statement. “Dusan had nog wel een lang contract, maar vooral het aanblijven van die andere jongens was wel een statement. Er waren veel geruchten rond hen. Ik vind dat alleen maar goed.”

“Als speler en als team wil je dat graag horen, dus het is fijn dat we zo veel mogelijk spelers bij elkaar houden. Daarnaast weet je nooit wat de transferperiode brengt, want het zijn toch individuele keuzes die iedereen moet maken. Natuurlijk hoop je als team dat je zo lang mogelijk bij elkaar blijft om te groeien. Het is mooi dat Dusan met deze stap weer aantoont dat hij hier graag is.”

Blind: “Jaar waarin we Ajax weer op de kaart hebben gezet”