Daley Blind genoot zondag van de supporters van Ajax, die de spelers een warm onthaal gaven in de Johan Cruijff ArenA. “Het publiek gaf ons een warm onthaal. Dat is fijn en voelt goed. Dat was fantastisch. Je moet er van genieten en ook van blijven genieten, maar je moet ook verder. Verder naar de volgende wedstrijd en niet denken dat alles vanzelf gaat. We staan met beide benen op de grond en gaan weer verder”, laat hij weten aan VTBL.

“Ik vond het vooral lekker dat we thuis speelden. We kregen een warm onthaal, dus dat was mooi. Er was vanaf het begin geen probleem met de motivatie. We waren scherp en agressief en wilden een goede wedstrijd op de mat leggen. Achteraf is 4-0 een goede uitslag, maar dat had ook hoger uit kunnen vallen. We kunnen tevreden zijn, maar het was niet onze beste wedstrijd.”

Actief op drie fronten

Door de geweldige prestatie tegen Real Madrid en het behalen van de bekerfinale, is Ajax nog steeds actief op drie fronten. Hierdoor zullen de Ajacieden nog veel wedstrijden gaan spelen de komende periode. “Het is alleen maar heerlijk om veel wedstrijden te spelen. We hebben een fitte en brede selectie. Er zijn veel jongens met veel kwaliteiten en het is fantastisch om nog mee te doen op drie fronten zo ver in het seizoen. Maar uiteindelijk wil je aan het eind van het seizoen met prijzen staan en nu hebben we nog niks.”

Ten Hag: “De lat moet hoog worden gelegd”